Blogg

I väntans tider

2021-01-14 12:52 | 0 kommentarer

Gott nytt år på er. Nu har vi kommit in i 2021. Hoppas på att detta året blir lite bättre än förra året. Förra året fick vi stå ut med mycket. Vi började året med att låta vår fina Tezzie somna in. Sedna drog pandemi i gång och nästan allt blev instället. Sen kom ett annorlunda jul firande och efter jul blev vår ponny jätte dålig så vi fick akut låta henne somna in. Så två fyrbenta lämnade oss förra året. Ni hoppas vi på positiva saker detta året. 
Jag ska ju para både Aya och Sia. Velar lite med hanarna med tanke på väder just nu så får vi se hur långt jag vågar ge mig ut och köra. Vi drömmer om att Aya ska få en blå tik som kan få stanna kvar hos oss. Men sen har vi också börjat fundera på att behålla något mer. Men vi får se vad det blir först. Men sen är det inte helt säkert att det blir parning med blått för Aya. Allt handlra lite om vädret just nu. Vill inte ge mig ut i snö kaos. Så jag kollar runt efter några reserver. 

Hoppas ni har haft en bra jul och ett bra nyår. 

Vi fortsätter att hålla ut och hålla avstånd. 

 


Valp planer 2021

2020-12-07 14:19 | 0 kommentarer

Ja nu har jag bestämt mig. Både Sia och Aya kommer att paras under våren. Har fått klartecken från båda hanhunds ägarna. Så nu väntar vi på att dom ska börja löpa. Vilket troligtvis blir i februar. Jag väljer att para Aya nu redan till våren eftersom dom flest tävlingar förmodligen kommer vara inställda under våren så då kan vi hoppas på att kunna tävla till nästa höst iställe. 

Så det kommer förhoppningsvis bli valpar här under våren om dom blir dräktiga. 

A3F3E871-4E2F-4027-B869-C85AFB9C9415 Sia

 

E82196B2-69D4-469A-905C-92A6337C1402Aya


Många som vill ha valp

2020-11-23 15:58 | 0 kommentarer

Idags läget så får jag flera intresse anmälningar i veckan på mina komande kullar. Så tyvärr men nu måste jag stoppa intresset. Jag kan inte ta emot fler som är intresserade. Jag spara alla som hör av sig och nu börjar det bli för mycket för att jag ska kunna veta vem som är vem. Jag vet att det är svårt att hitta valp men en sheltie får ju i snitt inte många valpar heller och då min plan med valpar är ju att jag själv ska behålla först innan jag säljer. 

Så alla ni nya som nu ser att jag planerar valpar. Tyvärr får ni vända er till en annan uppfödare. Skulle någon valp bli till salu så kommer den läggas ut både i bloggen och under valpar. Men för tillfället så finns här inga till salu.

 


Nu börjar planeringen.

2020-10-09 13:50

Nu börjar planeringen inför nästa års parningar. Idag har jag suttit i ett par timmar och kollat upp olika hanar på avelsdata. Och tillslut så fastnade jag för en hane till Sia. Han är sobel så det kommer kunna bli både sobel och trf valpar i den kullen.

Nu ska jag bara få kontak med uppfödare för att se om hon vill låna ut honom. Mer info om han kommer när parningen är gjord.

Satt och kollade lite till Aya med och där står jag mellan en sobel och två blm. Så vi får se vad det blir. Har inte bestämt mig vilket löp jag kommer para Aya på. Det får vi se nästa år.

 

Tramptass Kennel har fått sin första Champion.

Tramptass McGee "Tigger" är nu Svensk agility champion.

McGee är från vår första kull NCIS-kullen.

Stort grattis till ägare Katarina Casserlöv.

119781751_2730113437229020_4442204440959157418_n

 


Snart är det höst

2020-08-30 18:39 | 0 kommentarer

Sommaren har gått fort och snart är hösten här. Barnen har börjat skolan och mina hund kurser har börjat igen. Jag går valpkurs med Lassie. Med Aya går jag Rallylydnad fortsättnings kurs och en agilitykurs fortsättning till tävling. Har även börjat träna lite rallylydnad med Lassie hemma. Målet är att tävla med henne nästa år också. Med Aya har vi två rallytävlingar kvar detta året. Sen hopps vi på att kunna börjar tävla agility nästa år Och även rally såklart. Vi håller tummarna för lite utställningar nästa år också. 

Tikarna har precis löpt här hemma så om det blir som jag hoppas löper Sia i februari och då kommer jag isåfall att para henne. Spanar in lite olika hanar till henne. 
Öppnar dom upp för agility tävlingar nästa år så kommer jag inte para Aya fören till nästa höst. Vill tävla med henne innan isåfall. Skulle det fortfarande vara stäng för tävling pga covid-19 så kommer förmodeligen hon också att paras till våren. 

Det var en liten uppdatering nu. RSS