Smedjenäs Shaboom

2006.05.08-2015.01.10

Shabo

IMG_2647

Shabo var min andra hund. Efter att jag jobbat jätte mycket hela sommaren 2006 så bestämde jag mig för att det var dags att skaffa en hund till. Rocky skulle fylla 8 år och jag önskade att jag kunde hitta en ny hund att börja träna agility med. Som så många andra så föll jag för första hunden jag tittade på. Han var 12 veckor. Ingen ville köpa han för han var så rädd. Han gick i en valp hage med 3st 6 veckors valpar. När jag och Rocky satte oss vid valp hage vågade shabo komma fram och nosa lite försiktigt. Jag sa att jag ville ha honom. Uppfödaren sa stt det kommer inte bli någon bra hund av honom. Välj en av dom andra istället. Jag sa nej jag vill ha Shabo. Och så blev det. Jag har aldrig fått så mycket skit från så många efter att dom träffat Shabo. Många sa åt mig att lämna tillbaka honom. Jag blev övertalad så jag ringde uppfödaren och fick lämna tillbaka honom. Uppfödaren sa att han kunde vara på hans pensionat i en vecka ifall det skulle vara så att jag ångrade mig. Det tog inte ens 24 timmar fören jag och Rocky hämtade Shabo igen. Det blev vi mot dom. Jag skulle bevisa att Shabo var den rätta hunden för mig. Jag brydde mig inte om att han inte ville hälsa på andra människor. Varför måste många tro att bara för att det är en liten "Lassie" hund kan man gå fram och klappa den. Glöm det. Rör inte min hund. 

När jag hade haft Shabo i ca 3 veckor var han hos min pappa när jag jobbade. Min pappa tyckte han om. Men när han var ute i trädgården så blev han rädd och rymde. Vi letade överallt men hittade honom inte. Vi ringde till polisen men dom kunde inte hjälpa oss. Vi ringde p4 halland. Dom gick ut med varningar om att det kunde finnas en hund valp på vägen. Jag visste inte vad jag skulle göra. Så jag ringde min agility tränare. Som jag och Rocky gått kurs för. Berättade vad som hade hänt. Hon sa att hon skulle ringa några samtal och sen höra av sig igen. Hon ringde tillbaks efter en stund och sa att det var två st från SBK-Halmstad på väg med sina sökhundar. Vi sökte fram till midnatt. Hundarna fick upp spår men tappade det igen. Dagen efter kom ca 15-20 personer med hundar från SBK-Halmstad och hjälpte till i letandet istället för att träna sin hund den dagen. Tillslut hittade vi honom. Han låg och tryckte i diket på motorvägen. Tack och lov lyckades vi få tag på honom. Han var hungrih och smuttsig. Och blev väldigt glad när han kom till mig. Vår band stärktes där. Rocky var jätte glad att lillebror var hemma igen. 

Sommaren -09 flyttade jag och hundarna till Oskaström. Shabo var tre år då. Jag anmälde oss till en nybörjar kurs i agility. Även här hade vi många uppförs backar. Min tränare sa att hon inte trodde att Shabo skulle kunna bli en bra agility hund. Han hoppade några hinder sen sprang han och gömde sig i sin bur. Jag gav aldrig upp. Gick och hämtade honom gång på gång. Åkte och tränade mellan kurserns och lät Rocky springa före och visa. Shabo följde efter som en svans och klarade alla hinder. När vi börja tävla blev han rädd för domaren. Så då gömde han sig i tunnlarna. Jag gav inte upp. Min sambo fick följa med på träningar och förflytta sig på banan som domaren gör. Tillslut lossnade det. Shabo förstod att det var ingen som skulle röra han på agilityn. Utan det var bara han, jag och hinderna. När jag slutade tävla med honom var vi uppe i klass två. Min tränare jag hade i nybörjar kursen sa att hon aldrig sett en hund förändras så som Shabo. Tyvärr skadade Shabo ryggen en dag när han trillade av balansen. Vi försökte med rehab i över ett år. Vet hittade inget på röntgen men det var tydligt att han hade ont. Så han fick gå i pension från agilityn 2013. Han blev aldrig av med smärtan helt och en dag sprang vår 3 åriga dotter in i honom. Han skrek av smärta och högg henne i handen. Man såg att han skämdes och att han viste att han gjort fel. Men han blev rädd för henne också. Så fort hon kom springandes backade han in i ett hörn och morrade. Jag bestämde mig då för att det var dags för Rocky att ta emot Shabo. För alls bästa. Shabo ville inte skada Maya men han var rädd för att få ont igen. Det är inte jätte lätt att förklara för en 3 åring att inte springa. Jag var rädd också. För tänk om han skulle bita henne igen. Jag ville inte ta den chansen. Så den 10/1-2015 fick Rocky ta hand om Shabo. Mina 2 finaste underbaraste pojkar är nu tillsammans för alltid. 

 

US AGINST THE WORLD ❤

IMG_2650

 

Fotoalbum

IMG_2759IMG_2757IMG_2739IMG_2738IMG_2669
IMG_2663IMG_2662IMG_2660IMG_2659IMG_2658
IMG_2651IMG_2650IMG_2647IMG_2646IMG_2640
IMG_2639IMG_2638IMG_2637IMG_2631IMG_2627
IMG_2624IMG_2623IMG_1988IMG_1986IMG_1978
IMG_1977IMG_1976